Vraag offerte aan

Airco

Een airco koelt, verwarmt of ontvochtigt en zorgt zowel in de zomer als in de winter voor een aangenaam binnenklimaat. Vanzelfsprekend verbruikt een airco elektriciteit en wordt daarom aangesloten op het stroomnet. De combinatie met opgewekte stroom via de eigen zonnepanelen zorgt voor lagere energiekosten.

Een airco doet meer dan lucht afkoelen. Het regelt zowel lucht filtering, temperatuur als de vochtigheid van de ruimte. Zo kan het binnenklimaat naar iedere wens afgesteld worden. U kunt een aircosysteem dus zowel ter verkoeling als ter verwarming van uw binnenruimte gebruiken.

Voor iedereen een oplossing

Airco’s zijn er in veel verschillende vormen en maten. Een airco bestaat altijd uit een buiten-unit die op het dak, in de tuin, op het balkon of aan de buitenmuur wordt gemonteerd. De behandelde lucht wordt via de binnen-unit naar binnen geblazen. Onze klanten kunnen kiezen tussen verschillende modellen binnen-units. Ook is het mogelijk om de systemen op bestaande ventilatiekanalen aan te sluiten. Zowel in kantoor- en bedrijfsgebouwen als in woonhuizen.

Altijd maatwerk

Wolters Techniek werkt met een specialistisch team dat uitzoekt uit welke airconditioning het meest geschikt is voor welke ruimte. We stellen een gedetailleerde offerte op en na akkoord verzorgen we het complete traject van installatie tot en met ingebruikname. Ook voor airco’s geldt een snelle service bij eventuele storingen. Periodiek onderhoud op contractbasis is mogelijk.

Aangenaam klimaat

Een airco doet meer dan lucht afkoelen. Het regelt zowel lucht filtering, temperatuur als de vochtigheid van de ruimte. Zo kan het binnenklimaat naar iedere wens afgesteld worden. U kunt een aircosysteem dus zowel ter verkoeling als ter verwarming van uw binnenruimte gebruiken. In de winter kan de airco installatie (deels) de gasgestookte verwarming vervangen waardoor een forse besparing op de stookkosten gerealiseerd wordt.

Hoe werkt een airco?

De werking van een airco leggen we hieronder graag aan je uit.

Airco’s zijn eigenlijk warmtepompen die werken met een hernieuwbare energiebron: de buitenlucht. Ze zijn niet alleen handig om uw huis te koelen, maar kunnen ook gebruikt worden om te verwarmen. Daarnaast hebben ze nog meer voordelen. Zo kan een airco de lucht filteren, de temperatuur regelen en de vochtigheid in de ruimte aanpassen. Hierdoor is het binnenklimaat helemaal naar wens in te stellen.

Hoe werkt een airco precies? Bij het koelen van de ruimte wordt de warmte van binnen letterlijk naar buiten getransporteerd met behulp van een milieuvriendelijk koudemiddel dat door het systeem circuleert. Op deze manier wordt er geen externe lucht naar binnen gebracht. Als de airco wordt gebruikt om de ruimte te verwarmen, dan wordt er warmte uit de buitenlucht gehaald en via het koudemiddel naar binnen getransporteerd. Dit zorgt voor een zeer rendabele klimaatbeheersing en besparing op de energierekening.

Door de manier waarop een airco/warmtepomp werkt, heeft het een COP-waarde van ongeveer 4. Dit betekent dat er voor elke kWh die wordt gebruikt, 4 kWh aan energie de ruimte in wordt gebracht. Dat maakt een airco dus niet alleen comfortabel, maar ook nog eens heel energiezuinig.

Toch nog vragen?

9.5

Top service

Volgens afspraak is alles opgeleverd. Toen er een probleem was is dit in goed overleg opgelost. Zeer tevreden.
- Beek

Prettig team

2x airo, Netjes uitgevoerd en meegedacht
- Landgraaf

Fantastisch

Toos en Theo uit Herkenbosch Ron en Aram van Wolters Techniek hebben een geweldig stukje werk geleverd in Herkenbosch Netjes alles opgeruimd en een prima uiteenzetting hoe alles functioneert. Dit bedrijf is echt aan te raden voor iedereen die wil verduurzamen Bravo Wolters Techniek!!
- Herkenbosch

Wolters Techniek levert perfect werk; een aanrader!

Het plaatsen van de zonnepanelen, omvormer , kabels et cetera werd perfect uitgevoerd. Offerte en uitvoering sloten naadloos op elkaar aan. De medewerkers van Wolters Techniek zijn deskundig, vriendelijk en ze werken netjes.
- Ulestraten

Goede service

Goede service, vakbekwaam personeel, mooie afwerking top!
- Brunssum

Prima en snel gekomen en in orde gemaakt

Ik dacht dat ik een lekkage had maar de monteur kwam snel en het bleek oké te zijn.. Toch bedankt voor de snelle afhandeling!
- Schimmert

Prima bedrijf

Werken zeer netjes ruimen alle rommel op Alleen de WiFi is niet geïnstalleerd
- Geulle

Afspraak goed nagekomen

Prima advies en installatie.
- Neerbeek

Snelle reactie en afspraak gemaakt

Goed merk airconditioning
- Geleen

Vakkundig!

Maandagochtend heb ik de heren ontvangen. We hebben toen de kabelroute besproken en kwamen tot de conclusie dat (helaas) een koof moest worden opengebroken. Toen ik in de middag terugkwam van werk was de klus geklaard. 12 panelen waren geplaatst. Aan niets was te zien dat ze gehaast hebben moeten werken. Geen stofresten of sporen van verpakkingsmateriaal door het huis. In de tuin heeft een ladder gestaan. Ze hebben de planten heel gelaten. De koof is keurig opengebroken en kan ik eenvoudig weer herstellen. Ontzettend bedankt!
- Schimmert
153 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Ook uw huis of bedrijfspand verduurzamen?

We begeleiden u in het complete traject om een passende, kwalitatieve duurzame oplossing te realiseren.