Vraag offerte aan

Warmtepomp

Aardgas als energiebron is eindig. De Nederlandse overheid wil overstappen op duurzame bronnen zoals door wind of zon opgewekte elektriciteit. Het einde van het gastijdperk betekent ook het einde van de gasgestookte CV-installatie waarmee veruit de meeste gezinnen hun huizen mee verwarmen, mee koken en warm water mee tappen. De warmtepomp wordt gezien als één van de meest geschikte vervangers.

Onze teams installeren wekelijkse meerdere warmtepompen. Vaak tegelijk met zonnepanelen waarmee de benodigde energie én duurzaam én besparend is. Dubbele winst dus.

Voor iedereen een oplossing

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt warmte uit de buitenlucht of een andere bron. Een buitenunit wordt geplaatst en binnenshuis aangesloten op het verwarmingssysteem. Onze teams installeren wekelijkse meerdere warmtepompen. Vaak tegelijk met zonnepanelen waarmee de benodigde energie én duurzaam én besparend is. Dubbele winst dus.

Twee types warmtepomp

Warmtepompen zijn er in veel verschillende varianten. Grofweg onderscheiden we bij Wolters Techniek twee types. De zelfstandige pomp die voldoende energie genereert om een huis of gebouw te voorzien van warmte of koeling en warm water. Met deze pomp is een gasaansluiting niet meer nodig. Deze pomp is meestal alleen geschikt voor goed geïsoleerde gebouwen met aangepaste radiatoren of vloerverwarming. Het tweede type, de hybride pomp, wordt aangesloten op de bestaande of door Wolters Techniek nieuwe geïnstalleerde CV. Dit type kan gebruikt worden in vrijwel elke woning en levert een behoorlijke besparing op gas op.

Altijd maatwerk

Het bepalen van de meest optimale oplossing is maatwerk. De engineers van Wolters Techniek zijn gespecialiseerd in de techniek van warmtepompen en ontwerpen voor elke situatie een passende oplossing. Zowel voor de zakelijke als de particuliere opdrachtgever. Omdat er zo veel verschillende varianten zijn en er ook subsidiemogelijkheden zijn, kan in algemene zin weinig over de kosten gezegd worden.

Ook als het gaat om een warmtepomp levert Wolters Techniek het volledige traject: keuze, offerte, installatie, ingebruikname. Vanwege de grote vraag naar warmtepompen kunnen de levertijden oplopen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp leggen we hieronder graag aan je uit. Denk alvast aan een omgekeerde koelkast.

Een lucht-water warmtepomp is een duurzame manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en maakt die met een compressor op de geschikte temperatuur om uw huis te verwarmen. Daarnaast kan een lucht-water warmtepomp in de zomer ook gebruikt worden om te koelen.

Bij de werking van een lucht-water warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van een buitendeel dat buiten het huis geplaatst wordt en een binnendeel dat binnen in huis geplaatst wordt. Het buitendeel haalt de warmte uit de buitenlucht en stuurt deze via een koudemiddel naar het binnendeel. Het binnendeel zorgt er vervolgens voor dat de warmte wordt afgegeven aan het water dat in het verwarmingssysteem circuleert. Op deze manier wordt uw huis duurzaam verwarmd.

Een groot voordeel van een lucht-water warmtepomp is dat die gebruik maakt van een hernieuwbare energiebron, namelijk de buitenlucht. Hierdoor is het energieverbruik van een warmtepomp lager dan dat van een traditionele cv-ketel en daarmee goed voor het klimaat. Bovendien kan het systeem de energierekening verlagen.

Toch nog vragen?

9.5

Top service

Volgens afspraak is alles opgeleverd. Toen er een probleem was is dit in goed overleg opgelost. Zeer tevreden.
- Beek

Prettig team

2x airo, Netjes uitgevoerd en meegedacht
- Landgraaf

Fantastisch

Toos en Theo uit Herkenbosch Ron en Aram van Wolters Techniek hebben een geweldig stukje werk geleverd in Herkenbosch Netjes alles opgeruimd en een prima uiteenzetting hoe alles functioneert. Dit bedrijf is echt aan te raden voor iedereen die wil verduurzamen Bravo Wolters Techniek!!
- Herkenbosch

Wolters Techniek levert perfect werk; een aanrader!

Het plaatsen van de zonnepanelen, omvormer , kabels et cetera werd perfect uitgevoerd. Offerte en uitvoering sloten naadloos op elkaar aan. De medewerkers van Wolters Techniek zijn deskundig, vriendelijk en ze werken netjes.
- Ulestraten

Goede service

Goede service, vakbekwaam personeel, mooie afwerking top!
- Brunssum

Prima en snel gekomen en in orde gemaakt

Ik dacht dat ik een lekkage had maar de monteur kwam snel en het bleek oké te zijn.. Toch bedankt voor de snelle afhandeling!
- Schimmert

Prima bedrijf

Werken zeer netjes ruimen alle rommel op Alleen de WiFi is niet geïnstalleerd
- Geulle

Afspraak goed nagekomen

Prima advies en installatie.
- Neerbeek

Snelle reactie en afspraak gemaakt

Goed merk airconditioning
- Geleen

Vakkundig!

Maandagochtend heb ik de heren ontvangen. We hebben toen de kabelroute besproken en kwamen tot de conclusie dat (helaas) een koof moest worden opengebroken. Toen ik in de middag terugkwam van werk was de klus geklaard. 12 panelen waren geplaatst. Aan niets was te zien dat ze gehaast hebben moeten werken. Geen stofresten of sporen van verpakkingsmateriaal door het huis. In de tuin heeft een ladder gestaan. Ze hebben de planten heel gelaten. De koof is keurig opengebroken en kan ik eenvoudig weer herstellen. Ontzettend bedankt!
- Schimmert
153 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Ook uw huis of bedrijfspand verduurzamen?

We begeleiden u in het complete traject om een passende, kwalitatieve duurzame oplossing te realiseren.