Aardgas als energiebron is eindig. De Nederlandse overheid wil overstappen op duurzame bronnen zoals door wind of zon opgewekte elektriciteit. Het einde van het gastijdperk betekent ook het einde van de gasgestookte CV-installatie waarmee veruit de meeste gezinnen hun huizen mee verwarmen, mee koken en warm water mee tappen. De warmtepomp wordt gezien als één van de meest geschikte vervangers.
Onze teams installeren wekelijkse meerdere warmtepompen. Vaak tegelijk met zonnepanelen waarmee de benodigde energie én duurzaam én besparend is. Dubbele winst dus.

Voor iedereen een oplossing
Een warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt warmte uit de buitenlucht of een andere bron. Een buitenunit wordt geplaatst en binnenshuis aangesloten op het verwarmingssysteem. Onze teams installeren wekelijkse meerdere warmtepompen. Vaak tegelijk met zonnepanelen waarmee de benodigde energie én duurzaam én besparend is. Dubbele winst dus.
Twee types warmtepomp
Warmtepompen zijn er in veel verschillende varianten. Grofweg onderscheiden we bij Wolters Techniek twee types. De zelfstandige pomp die voldoende energie genereert om een huis of gebouw te voorzien van warmte of koeling en warm water. Met deze pomp is een gasaansluiting niet meer nodig. Deze pomp is meestal alleen geschikt voor goed geïsoleerde gebouwen met aangepaste radiatoren of vloerverwarming. Het tweede type, de hybride pomp, wordt aangesloten op de bestaande of door Wolters Techniek nieuwe geïnstalleerde CV. Dit type kan gebruikt worden in vrijwel elke woning en levert een behoorlijke besparing op gas op.
Altijd maatwerk
Het bepalen van de meest optimale oplossing is maatwerk. De engineers van Wolters Techniek zijn gespecialiseerd in de techniek van warmtepompen en ontwerpen voor elke situatie een passende oplossing. Zowel voor de zakelijke als de particuliere opdrachtgever. Omdat er zo veel verschillende varianten zijn en er ook subsidiemogelijkheden zijn, kan in algemene zin weinig over de kosten gezegd worden.
Ook als het gaat om een warmtepomp levert Wolters Techniek het volledige traject: keuze, offerte, installatie, ingebruikname. Vanwege de grote vraag naar warmtepompen kunnen de levertijden oplopen.
Hoe werkt een warmtepomp?
De werking van een warmtepomp leggen we hieronder graag aan je uit. Denk alvast aan een omgekeerde koelkast.
Een lucht-water warmtepomp is een duurzame manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en maakt die met een compressor op de geschikte temperatuur om uw huis te verwarmen. Daarnaast kan een lucht-water warmtepomp in de zomer ook gebruikt worden om te koelen.
Bij de werking van een lucht-water warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van een buitendeel dat buiten het huis geplaatst wordt en een binnendeel dat binnen in huis geplaatst wordt. Het buitendeel haalt de warmte uit de buitenlucht en stuurt deze via een koudemiddel naar het binnendeel. Het binnendeel zorgt er vervolgens voor dat de warmte wordt afgegeven aan het water dat in het verwarmingssysteem circuleert. Op deze manier wordt uw huis duurzaam verwarmd.
Een groot voordeel van een lucht-water warmtepomp is dat die gebruik maakt van een hernieuwbare energiebron, namelijk de buitenlucht. Hierdoor is het energieverbruik van een warmtepomp lager dan dat van een traditionele cv-ketel en daarmee goed voor het klimaat. Bovendien kan het systeem de energierekening verlagen.
Toch nog vragen?


