Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Besparen op uw energiekosten? Dan is plaatsing van zonnepanelen een uitstekende optie. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit waarmee u dus zelf energie opwekt en direct de elektriciteitsrekening drukt. Hoeveel, dat is afhankelijk van het aantal panelen die u kwijt kunt en wilt aanschaffen. Met zonnepanelen verdient u geld en draagt u bij aan duurzaamheid.

Voor alle partijen geldt dat de BTW teruggevorderd kan worden bij de overheid. Een besparing van 21 procent op onze factuur. Vanaf 2023 zijn de facturen voor particulieren BTW-vrij.

Voor iedereen een oplossing

Zonnepanelen zijn interessant voor zowel particulieren als bedrijven. Huishoudens besparen niet alleen op de elektriciteitsrekening, ook het energielabel van de woning wordt beter waardoor de waarde van het huis stijgt. Met uw eigen panelen levert u ook direct een bijdrage aan de CO2-reductie, omdat zonnestroom fossiele energiebronnen vervangt. Voor ondernemingen kan de aanleg van een zonnedak voldoende zijn om het binnenkort vereiste C-energielabel te halen.

Altijd maatwerk

Wolters Techniek heeft in de afgelopen vijf jaar honderden installaties met zonnepanelen aangelegd. Op (platte) daken, schuren en garages van woonhuizen, op bedrijfspanden en andere gebouwen. Van vier panelen tot en met 1000 stuks. Elk project is voor ons maatwerk. Voordat we een offerte maken, beoordelen we eerst de situatie en brengen daarna een gedetailleerd advies uit met kostenraming. Dan is ook pas duidelijk wat de installatie kan opbrengen en hoe lang de geschatte terugverdientijd is.

De kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter. Bij Wolters Techniek werken we met de nieuwste en meest efficiënte panelen, in bijna onzichtbaar full black of white backsheet. Ook de omvormers worden steeds beter. De klant heeft de keuze tussen een micro-omvormer per paneel of één centrale omvormer. De meest ideale oplossing is onder meer afhankelijk van de omvang van het project. 

Complete installatie

Krijgen we de opdracht, dan zorgt ons team voor de complete installatie inclusief eventuele aanpassingen in of het vervangen van de meterkast en aansluitingen op het stroomnet. Al onze installaties zijn gecertificeerd en indien nodig regelen we onafhankelijke keuringen. Ook levert Wolters Techniek service bij eventuele storingen. Via een app kunt u zelf de prestaties waar dan ook ter wereld monitoren op uw smartphone, laptop of computer

Hoe werken zonnepanelen?

De werking van zonnepanelen leggen we hieronder graag aan je uit.

Zonnepanelen zijn inmiddels een bekend gezicht op veel daken in Nederland. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen werken op basis van fotovoltaïsche (PV) technologie. PV-cellen, die in zonnepanelen worden gemonteerd, zetten zonlicht om in gelijkstroom (DC) elektriciteit. Deze gelijkstroom wordt vervolgens met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom (AC) elektriciteit. Deze omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, bruikbaar is voor huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.

Wanneer er zonlicht op de zonnepanelen valt, creëren de PV-cellen een elektrische stroom. Hoe meer zonlicht er op de panelen valt, hoe meer elektriciteit er wordt opgewekt. Dit is de reden waarom zonnepanelen vooral in de zomermaanden veel energie opwekken en in de wintermaanden minder.

Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron omdat ze geen brandstof verbruiken en geen CO2 uitstoten. Bovendien hebben zonnepanelen geen bewegende delen en zijn ze daardoor relatief onderhoudsvrij. Het enige wat nodig is, is af en toe het schoonmaken van de panelen om de opbrengst te maximaliseren. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Door de opgewekte elektriciteit die u opwekt zelf te gebruiken, bespaart u op uw energierekening. Als u meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, kunt u deze terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kunt u in aanmerking komen voor een terugleververgoeding.

Kortom, zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering die uw huis van schone energie voorzien en uw energierekening verlagen.

Toch nog vragen?

9.5

Fantastische service en kundig personeel

Anderhalve week geleden een vrijblijvende afspraak met Jules voor mogelijkheid te bekijken voor aantal extra zonnepanelen bij te leggen in een bestaande zonnepaneel installatie op platdak. Analyse van huidig en toekomstig verbruik en mogelijkheden doorgenomen. In weekend offerte ontvangen. Alternatief aangeboden voor 4 separate panelen te plaatsen op schuine dak. Vandaag zijn deze geplaatst en aangeslote door 2 vakmensen Sven en Frank. Alles afgemonteerd, wifi geinstalleerd en al de eerste kW opgewekt…fijn opgeruimd en supervriendelijk. Super service en inhoudelijke kennis. Een leuk jong team met enthousiaste werknemers. Zeker aan te bevelen voor al Uw vragen mbt aircos, zonnepanelen en andere zaken mbt duurzaamheid en de enegietransitie..
- Sittard

Super prijs, volgens afspraak geleverd en door kundige en vriendelijke monteurs opgeleverd.

Uit 3 offertes de beste prijs. Dat is voor ons nooit alleen doorslaggevend maar blijkt uiteindelijk ook de beste deal. Alles klopte, Een aanrader, met stip!
- Klimmen

Keurige installatie met extra service

Onlangs is onze airco geplaatst. De monteurs waren erg beleefd en werkten rustig en netjes. Vanwege de opstelling waren bij ons "voetjes" noodzakelijk. Wij vonden deze nogal groot en op ons verzoek zijn, zonder extra kosten, snel kleinere "voetjes" geplaatst. Prima service
- Sittard

professioneel en efficient

Zowel de uitleg tijdens de aanvraag alsook het plaatsen van de panelen verliep uitermate efficiënt. Het team, 3 man sterk, werkten netjes en snel. Ook de gebroken dakpannen zijn door Wolters vervangen. Na het plaatsen hebben we gezamenlijk de app gedownload en heeft een van de mannen verdere uitleg gegeven.
- Geleen

Heel tevreden!

Tevreden over het resultaat, tevreden over de monteurs en tevreden over hoe alles na montage werd opgeruimd. Ik zou Wolters Techniek zeker aanraden aan anderen!
- Heerlen

Geweldig van begin tot eind!

Wij zijn zeer tevreden met Wolters BV. Er Kwam iemand persoonlijk langs, dat gebeurd bijna nooit meer.. echt super. Goed advies, vriendelijk en verstand van zaken! De installatie zelf verliep door sneeuw anders dan verwacht, maar Sven en Ruben hebben mooi en goed werk geleverd. Geen vraag was teveel en ook hun zeer sociaal en uiterst kundig! Zeer tevreden over de Service. Ook de vragen richting kantoor, snel antwoord of een telefoontje terug. Bedankt hiervoor!
- Blerick

Super!

Een hele fijne communicatie, professioneel advies en klasse monteurs die alles netjes geïnstalleerd hebben. Zeer tevreden!
- Valkenburg

Goede ervaring !!

Goede ervaring is goede ervaring, wat kan ik daar meer over zeggen
- Einighausen

Top service

Volgens afspraak is alles opgeleverd. Toen er een probleem was is dit in goed overleg opgelost. Zeer tevreden.
- Beek

Prettig team

2x airo, Netjes uitgevoerd en meegedacht
- Landgraaf
161 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Ook uw huis of bedrijfspand verduurzamen?

We begeleiden u in het complete traject om een passende, kwalitatieve duurzame oplossing te realiseren.