Vraag offerte aan

Zonnepanelen

Besparen op uw energiekosten? Dan is plaatsing van zonnepanelen een uitstekende optie. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit waarmee u dus zelf energie opwekt en direct de elektriciteitsrekening drukt. Hoeveel, dat is afhankelijk van het aantal panelen die u kwijt kunt en wilt aanschaffen. Met zonnepanelen verdient u geld en draagt u bij aan duurzaamheid.

Voor alle partijen geldt dat de BTW teruggevorderd kan worden bij de overheid. Een besparing van 21 procent op onze factuur. Vanaf 2023 zijn de facturen voor particulieren BTW-vrij.

Voor iedereen een oplossing

Zonnepanelen zijn interessant voor zowel particulieren als bedrijven. Huishoudens besparen niet alleen op de elektriciteitsrekening, ook het energielabel van de woning wordt beter waardoor de waarde van het huis stijgt. Met uw eigen panelen levert u ook direct een bijdrage aan de CO2-reductie, omdat zonnestroom fossiele energiebronnen vervangt. Voor ondernemingen kan de aanleg van een zonnedak voldoende zijn om het binnenkort vereiste C-energielabel te halen.

Altijd maatwerk

Wolters Techniek heeft in de afgelopen vijf jaar honderden installaties met zonnepanelen aangelegd. Op (platte) daken, schuren en garages van woonhuizen, op bedrijfspanden en andere gebouwen. Van vier panelen tot en met 1000 stuks. Elk project is voor ons maatwerk. Voordat we een offerte maken, beoordelen we eerst de situatie en brengen daarna een gedetailleerd advies uit met kostenraming. Dan is ook pas duidelijk wat de installatie kan opbrengen en hoe lang de geschatte terugverdientijd is.

De kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter. Bij Wolters Techniek werken we met de nieuwste en meest efficiënte panelen, in bijna onzichtbaar full black of white backsheet. Ook de omvormers worden steeds beter. De klant heeft de keuze tussen een micro-omvormer per paneel of één centrale omvormer. De meest ideale oplossing is onder meer afhankelijk van de omvang van het project. 

Complete installatie

Krijgen we de opdracht, dan zorgt ons team voor de complete installatie inclusief eventuele aanpassingen in of het vervangen van de meterkast en aansluitingen op het stroomnet. Al onze installaties zijn gecertificeerd en indien nodig regelen we onafhankelijke keuringen. Ook levert Wolters Techniek service bij eventuele storingen. Via een app kunt u zelf de prestaties waar dan ook ter wereld monitoren op uw smartphone, laptop of computer

Hoe werken zonnepanelen?

De werking van zonnepanelen leggen we hieronder graag aan je uit.

Zonnepanelen zijn inmiddels een bekend gezicht op veel daken in Nederland. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen werken op basis van fotovoltaïsche (PV) technologie. PV-cellen, die in zonnepanelen worden gemonteerd, zetten zonlicht om in gelijkstroom (DC) elektriciteit. Deze gelijkstroom wordt vervolgens met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom (AC) elektriciteit. Deze omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, bruikbaar is voor huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.

Wanneer er zonlicht op de zonnepanelen valt, creëren de PV-cellen een elektrische stroom. Hoe meer zonlicht er op de panelen valt, hoe meer elektriciteit er wordt opgewekt. Dit is de reden waarom zonnepanelen vooral in de zomermaanden veel energie opwekken en in de wintermaanden minder.

Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron omdat ze geen brandstof verbruiken en geen CO2 uitstoten. Bovendien hebben zonnepanelen geen bewegende delen en zijn ze daardoor relatief onderhoudsvrij. Het enige wat nodig is, is af en toe het schoonmaken van de panelen om de opbrengst te maximaliseren. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Door de opgewekte elektriciteit die u opwekt zelf te gebruiken, bespaart u op uw energierekening. Als u meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, kunt u deze terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kunt u in aanmerking komen voor een terugleververgoeding.

Kortom, zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering die uw huis van schone energie voorzien en uw energierekening verlagen.

Toch nog vragen?

9.5

Top service

Volgens afspraak is alles opgeleverd. Toen er een probleem was is dit in goed overleg opgelost. Zeer tevreden.
- Beek

Prettig team

2x airo, Netjes uitgevoerd en meegedacht
- Landgraaf

Fantastisch

Toos en Theo uit Herkenbosch Ron en Aram van Wolters Techniek hebben een geweldig stukje werk geleverd in Herkenbosch Netjes alles opgeruimd en een prima uiteenzetting hoe alles functioneert. Dit bedrijf is echt aan te raden voor iedereen die wil verduurzamen Bravo Wolters Techniek!!
- Herkenbosch

Wolters Techniek levert perfect werk; een aanrader!

Het plaatsen van de zonnepanelen, omvormer , kabels et cetera werd perfect uitgevoerd. Offerte en uitvoering sloten naadloos op elkaar aan. De medewerkers van Wolters Techniek zijn deskundig, vriendelijk en ze werken netjes.
- Ulestraten

Goede service

Goede service, vakbekwaam personeel, mooie afwerking top!
- Brunssum

Prima en snel gekomen en in orde gemaakt

Ik dacht dat ik een lekkage had maar de monteur kwam snel en het bleek oké te zijn.. Toch bedankt voor de snelle afhandeling!
- Schimmert

Prima bedrijf

Werken zeer netjes ruimen alle rommel op Alleen de WiFi is niet geïnstalleerd
- Geulle

Afspraak goed nagekomen

Prima advies en installatie.
- Neerbeek

Snelle reactie en afspraak gemaakt

Goed merk airconditioning
- Geleen

Vakkundig!

Maandagochtend heb ik de heren ontvangen. We hebben toen de kabelroute besproken en kwamen tot de conclusie dat (helaas) een koof moest worden opengebroken. Toen ik in de middag terugkwam van werk was de klus geklaard. 12 panelen waren geplaatst. Aan niets was te zien dat ze gehaast hebben moeten werken. Geen stofresten of sporen van verpakkingsmateriaal door het huis. In de tuin heeft een ladder gestaan. Ze hebben de planten heel gelaten. De koof is keurig opengebroken en kan ik eenvoudig weer herstellen. Ontzettend bedankt!
- Schimmert
153 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Ook uw huis of bedrijfspand verduurzamen?

We begeleiden u in het complete traject om een passende, kwalitatieve duurzame oplossing te realiseren.