Besparen op uw energiekosten? Dan is plaatsing van zonnepanelen een uitstekende optie. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit waarmee u dus zelf energie opwekt en direct de elektriciteitsrekening drukt. Hoeveel, dat is afhankelijk van het aantal panelen die u kwijt kunt en wilt aanschaffen. Met zonnepanelen verdient u geld en draagt u bij aan duurzaamheid.
Voor alle partijen geldt dat de BTW teruggevorderd kan worden bij de overheid. Een besparing van 21 procent op onze factuur. Vanaf 2023 zijn de facturen voor particulieren BTW-vrij.

Voor iedereen een oplossing
Zonnepanelen zijn interessant voor zowel particulieren als bedrijven. Huishoudens besparen niet alleen op de elektriciteitsrekening, ook het energielabel van de woning wordt beter waardoor de waarde van het huis stijgt. Met uw eigen panelen levert u ook direct een bijdrage aan de CO2-reductie, omdat zonnestroom fossiele energiebronnen vervangt. Voor ondernemingen kan de aanleg van een zonnedak voldoende zijn om het binnenkort vereiste C-energielabel te halen.
Altijd maatwerk
Wolters Techniek heeft in de afgelopen vijf jaar honderden installaties met zonnepanelen aangelegd. Op (platte) daken, schuren en garages van woonhuizen, op bedrijfspanden en andere gebouwen. Van vier panelen tot en met 1000 stuks. Elk project is voor ons maatwerk. Voordat we een offerte maken, beoordelen we eerst de situatie en brengen daarna een gedetailleerd advies uit met kostenraming. Dan is ook pas duidelijk wat de installatie kan opbrengen en hoe lang de geschatte terugverdientijd is.
De kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter. Bij Wolters Techniek werken we met de nieuwste en meest efficiënte panelen, in bijna onzichtbaar full black of white backsheet. Ook de omvormers worden steeds beter. De klant heeft de keuze tussen een micro-omvormer per paneel of één centrale omvormer. De meest ideale oplossing is onder meer afhankelijk van de omvang van het project.
Complete installatie
Krijgen we de opdracht, dan zorgt ons team voor de complete installatie inclusief eventuele aanpassingen in of het vervangen van de meterkast en aansluitingen op het stroomnet. Al onze installaties zijn gecertificeerd en indien nodig regelen we onafhankelijke keuringen. Ook levert Wolters Techniek service bij eventuele storingen. Via een app kunt u zelf de prestaties waar dan ook ter wereld monitoren op uw smartphone, laptop of computer
Hoe werken zonnepanelen?
De werking van zonnepanelen leggen we hieronder graag aan je uit.
Zonnepanelen zijn inmiddels een bekend gezicht op veel daken in Nederland. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen werken op basis van fotovoltaïsche (PV) technologie. PV-cellen, die in zonnepanelen worden gemonteerd, zetten zonlicht om in gelijkstroom (DC) elektriciteit. Deze gelijkstroom wordt vervolgens met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom (AC) elektriciteit. Deze omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, bruikbaar is voor huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.
Wanneer er zonlicht op de zonnepanelen valt, creëren de PV-cellen een elektrische stroom. Hoe meer zonlicht er op de panelen valt, hoe meer elektriciteit er wordt opgewekt. Dit is de reden waarom zonnepanelen vooral in de zomermaanden veel energie opwekken en in de wintermaanden minder.
Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron omdat ze geen brandstof verbruiken en geen CO2 uitstoten. Bovendien hebben zonnepanelen geen bewegende delen en zijn ze daardoor relatief onderhoudsvrij. Het enige wat nodig is, is af en toe het schoonmaken van de panelen om de opbrengst te maximaliseren. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Door de opgewekte elektriciteit die u opwekt zelf te gebruiken, bespaart u op uw energierekening. Als u meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, kunt u deze terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kunt u in aanmerking komen voor een terugleververgoeding.
Kortom, zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering die uw huis van schone energie voorzien en uw energierekening verlagen.
Toch nog vragen?


