Een warmtepomp verwarmt uw woning en zorgt voor warm tapwater. De warmtepompinstallatie vervangt de CV-ketel en kan aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem. Door warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater te halen maakt de installatie gebruik van herbruikbare energie. Duurzaam dus! En warmtepompen kunnen ook koelen. Ideaal in de zomer!
Om een warmtepomp te laten werken is wel stroom nodig. Bij het gebruik ervan neemt het elektriciteitsverbruik daarom toe. Het gasverbruik neemt flink af, of daalt zelfs tot nul. Daardoor daalt ook de CO₂-uitstoot door verwarming van de woning. En de kosten? Daarover zijn veel misverstanden. De investering is erg afhankelijk van uw woonsitatie en de wensen ten aanzien van comfort. Er zijn oplossingen vanaf ongeveer 3.900 euro en subsidie- en financieringsmogelijkheden.
Hoe werkt een warmtepomp?
Denk aan een omgekeerde koelkast.
Waar een koelkast de warmte onttrekt aan producten in de binnenkant en afgeeft aan de buitenkant van de koelkast, werkt het bij een warmtepomp net andersom. Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem.
Een warmtepompsysteem bestaat grof gezegd 3 delen: een bron, warmtepomp en afgiftesysteem. De bron kan de bodem of buitenlucht zijn, waaraan warmte wordt onttrokken. Vervolgens verhoogt de warmtepomp de temperatuur naar een comfortabel niveau (meestal tot 65 graden Celsius). Het afgiftesysteem is de wijze waarop de warmte wordt afgegeven in huis; vloerverwarming, radiatoren etc.
Een warmtepomp draait op stroom: het stroomverbruik in huis neemt dus zeker flink toe, het gasverbruik neemt af. Wanneer u de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO₂-uitstoot en de energierekening uiteraard nog lager.

Voor iedereen een oplossing
Afhankelijk van de warmtebron, kan in de praktijk een warmtepomp er op verschillende manieren uitzien. Er is bijna altijd een binnendeel. Deze oogt vaak niet veel anders dan een HR-ketel en kan bij bepaalde types net als de HR-ketel aan de wand gehangen worden of op de grond worden geplaatst.

Lucht / water warmtepomp
Door hernieuwbare energie uit de lucht te halen, zorgt de Daikin Altherma lucht/water warmtepomp op een duurzame manier voor het verwarmen, koelen en de warm-tapwatervoorziening in uw woning.
Een lucht/water warmtepomp is geschikt voor nieuwbouw huizen of huizen waarbij laag temperatuur gestookte centrale verwarming toegepast is.

Warmtepompboiler
Een Monobloc-warmtepompboiler voor sanitair warm water is beschikbaar met een boiler van 200 liter of 260 liter en is ontworpen om perfecte prestaties te leveren op het gebied van tapwater.
Deze boiler kan geplaatst worden als hoofdtapwatervoorziening, maar ook in serie met een (bestaande CV) ketel of ander medium voor tapwater.
Kan worden aangesloten op een thermisch zonnesysteem, waarbij de zon de boiler voorverwarmd.

Add-on warmtepomp
Een add-on warmtepomp is een warmtepomp welke geïnstalleerd kan worden op uw huidige CV installatie. U hoeft hiervoor geen verdere aanpassingen te doen aan de bestaande installatie. Er wordt een buitenunit geplaatst op welke twee waterleidingen worden aangesloten. De smart software schakelt dan tussen Warmtepomp en CV ketel om uw huis te verwarmen.

Hybride warmtepomp
De Daikin Intergas Hybride warmtepomp combineert hernieuwbare en traditionele energiebronnen op zeer efficiënte wijze voor het verwarmen, koelen en de warmtapwatervoorziening in uw woning. Het is een combi van CV- en warmtepomp-technologie in 1 systeem.
Dit systeem is toepasbaar in alle typen woonhuizen waar geen laagtemperatuur / vloerverwarming wordt toegepast.
Uw huis of bedrijfspand verduurzamen?
Wij begeleiden u in het complete traject om een passende, kwalitatieve duurzame oplossing te realiseren.
Wolters Techniek
Burgemeester van Meeuwenstraat 21a
6191 ND Beek
+31 (0) 46 400 92 43
info@wolterstechniek.nl